Wednesday, May 21, 2008

Jag demar användning av PMP (Portable Media Player) o mobiltelefoni för lärande

Del av workshop på SIDAS / SPIDERS konferens om "Informationstekniken och det civila samhället" i Kista, onsdag den 21 maj, 2008




Jag demar Blogger Go, tar bilder med mobiltelefonen, skickar dessa som blogginlägg med mobiltelefonen som MMS. Att detta fungerar illustreras genom att jag tar bilder på åhörarna, bilderna dyker upp på bloggen efter ett par minuter. (Har redigerat ihop blogginläggen i efterhand, och även lagt till lite kompletterade information, t ex den film som jag gjort som introduktion. Ursäkta den dåliga kvaliteten, gjorde filmen natten innan konferensen...)







Åhörarna fortfarande kvar och ser glada ut, bra!(man vet aldrig när man har demonstrationer, ibland när man vänder sig om har alla gått!)





4 grupper han vi med, jag visade 3 mediaspelare, IPod från Apple, ZAP som är den billigaste jag hittat i Sverige (ca 700 kr, i Kina finns det mediaspelare för ca 200 kr) och en mera avancerade och dyrare, Archos 605, de två senare köpta på Teknikmagasinet i Stockholm. Alla tre kan spela MP3-filer och MPEG4-filmer. Jag visade filmer från MIT's Open Courseware, material vi gjort på MiUn och material från NTNU i Trondheim. Körde också filmer på mobiltelefonen, en Sony Ericsson P990i





Att blogga på det här sättet (med mobiltelefon) kan nog vara användbart för e-lärande, fast man måste skruva lite på det, konfigurera och se till att interaktionen fungerar på ett bra sätt.

No comments: